Typologie kování na knižní vazbě s přihlédnutím k restaurování a konzervaci - Lušková, Martina (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá typologií kovových prvků na knižní vazbě v období gotiky, renesance a baroka. Pojednává také o technických a technologických stránkách pasířské výroby a podává základní informace o používaných kovech. Závěr práce je věnován otázkám postupů při konzervaci a restaurování historického kování a zhotovování replik.
Keywords: knižní vazby; kování; kovy; restaurování