Posouzení možností pro zvýšení traťové rychlosti v traťovém úseku Hranice na Moravě – Valašské Meziříčí - Pacola, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce za zabývá možnostmi zvýšení traťové rychlosti na trati Hranice na Moravě – Valašské Meziříčí. Jsou v ní navrhnuty varianty včetně jejich vlivu na jízdní dobu a jejich investiční náročnost. Má doporučit vhodná řešení.
Examination of possibilities for increase railway speed in railway section Hranice na Moravě - Valašské Meziříčí
Keywords: railways; modernizing railways; Railway; track speed; Železnice; modernizace tratí; traťová rychlost