Začlenění au pair do rodiny a jejich postavení a úloha v ní - Cendelín, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá integrací českých au pair a jejich postavením v hostující britské rodině. Dalším tématem práce je vnímání zahraničí a přechodový rituál. Nechybí ani motivace respondentů nebo trávení volného času. Vše je na základě kvalitativního výzkumu, který vycházel z rozhovorů s respondenty.
Integration of Czech Au-Pairs into The Host Family
Keywords: au pair; Velká Británie; kulturní šok; integrace; výchova; au pair; Great Britain; cultural shock; integration; education