Rekonstrukce komunikace a opěrné zdi na silnici II/315 v úseku Krasíkov - Hoštejn - Stará, Nikola (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá návrhem rekonstrukce silnice II/315 v délce cca 343 m a rekonstrukce její opěrné zdi délky 108,30 m. Komunikace se nachází mezi obcemi Krasíkov a Hoštejn. Rekonstrukce silnice by měla zvýšit parametry kategorie pozemní komunikace, technické parametry konstrukce vozovky a zvýšit komfort jízdy. Návrh rekonstrukce je zpracován včetně výkopových a násypových svahů, odvodnění příkopy, propustků a sjezdů z komunikace. Část rekonstruované silnice vede po levém břehu řeky Moravská Sázava ve výšce cca 5 m nad dnem řeky. Z důvodu nedostatku místa vede silnice po stávající kamenné opěrné zdi. U zdi je nutná rekonstrukce, protože je silně zvětralá, místy rozpadlá.
Reconstruction of communications, and retaining walls on the road II/315 in section Krasíkov - Hoštejn
Keywords: silnice; opěrné zdi; rekonstrukce; komunikace; odvodnění; sjezdy; propustky; road; retaining wall; reconstruction; communication; drainage; exit; culvert