Taktová osobní doprava na tratích Pardubice-Jaroměř a Pardubice-Hradec Králové-Choceň - Pavlů, Jan (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá zavedením taktové osobní železniční dopravy na úsecích Pardubice-Jaroměř a Choceň-Hradec Králové. Návrh taktového GVD vychází ze současného rozsahu železniční dopravy na těchto úsecích, s přihlédnutím na návaznost autobusových linek. Na závěr je provedeno ekonomické a ekologické vyhodnocení variant.
Keywords: železniční doprava; autobusová doprava; taktový GVD; Dopravní obslužnost; přeprava cestujících