Řízení robotů Stäubli pomocí PLC - Málek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá řízením průmyslového robota pomocí programovatelného automatu prostřednictvím technologie uniVAL PLC. Práce popisuje průmyslové roboty, jejich rozdělení a způsoby jejich programování. Seznamuje také s programovatelně logickými automaty a základními funkcemi knihovny uniVAL PLC. Výsledkem je ukázková aplikace pro ovládání robota Stäubli TX2-40 pomocí programovatelného logického automatu Siemens Simatic S7-1200.
Control of Stäubli robots with PLC
Keywords: PLC; Siemens; TIA Portal; Stäubli; průmyslový robot; uniVAL PLC; PLC; Siemens; TIA Portal; Stäubli; industrial robot; uniVAL PLC