Termoelektrické vlastnosti monokrystalů (Sb0,75Bi0,25)2-xInxTe3 a (Sb0,75Bi0,25)2-xInxTe3-ySey - Kucek, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2009)
Modifikovanou Bridgmanovou metodou byly připraveny monokrystaly (Sb 0,75Bi 0,25)2-x InxTZe3 (x = 0; 0,03; 0,05; 0,15) a ( Sb 0,75Bi 0,25)2-xInxTe3-ySey ( x = 0;0,015;0,025 a y = 0,2). Získané vzorky byly charakterizovány měřením reflektivity v oblasti rezonanční frekvence plazmatu a stanovením teplotních závislostí vybraných vlastností.
Thermoelectric properties of (Sb0,75Bi0,25)2-xInxTe3 and (Sb0,75Bi0,25)2-xInxTe3-ySey ( x = 0;0,015;0,025 a y = 0,2).
Keywords: polovodiče; struktura krystalů; Sb2Te3; vlastnosti; rezonanční frekvence plazmatu; rentgenová difrakce; electric conductivity; crystals properties; plasma resonance frequency