První preventivní gynekologická prohlídka - Vokatá, Šárka (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce popisuje první preventivní gynekologickou prohlídku, kterou by dívky měly podstoupit ve věku 15 let. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V teoretické části práce se zabývám samotnou gynekologickou prohlídkou, kde popisuji celkový postup vyšetření a další témata s tím spojené. V praktické části jsou zpracovány a představeny výsledky výzkumu, které poukazují na informovanost dívek ve věku 15-17 let o první preventivní prohlídce, o antikoncepčních metodách a samovyšetření prsů.
The first gynecological preventive examination
Keywords: antikoncepce; edukace; porodní asistentky; první preventivní gynekologická prohlídka; samovyšetření prsu; contraception; education; midwives; first preventive gynecological inspection; breast self - examination