Vliv patologického prostředí na dítě - Marková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivy patologického prostředí na dítě, a to především prostředím rodiny. Je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část se zabývá vlivy rodinného prostředí na dítě, dále riziky plynoucími z nízkého socioekonomického statusu rodin a možnostmi prevence výskytu patologického chování u dětí. Výzkumná část se zabývá názory sociálních pracovníků veřejné správy, kteří pracují s ohroženými dětmi, na vznik patologického chování u dětí a jejich pohledem na možnosti služeb sociální prevence pro rodiny s dětmi.
The influence of pathological environment on the child
Keywords: rodiny; děti; nízký socioekonomický status; patologické chování; prevence; families; children; low socio-economic status; pathological behavior; prevention