Posouzení bezpečnosti provozu v okolí Základní školy Týniště nad Orlicí - Lahodyuk, Oleksandr (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením úrovně bezpečnosti provozu v okolí Základní školy Týniště nad Orlicí, Komenského 828. Cílem práce je analyzovat současnou organizaci provozu, bezpečnost dopravy v okolí školy, dostupnost školy z hlediska pěší, automobilové, vlakové či autobusové dopravy a vyhledat problematická místa. Dále připravit, provést a vyhodnotit dotazníkový průzkum. Závěrem na základě získaných podkladů a informací vytvořit návrh zlepšení, která dále povedou ke zlepšení bezpečnostní situace v okolí základní školy.
Assessment of traffic safety near elementary school Týniště nad Orlicí
Keywords: základní škola; mobilita; studenti; organizace dopravy; bezpečnost; elementary school; mobility; students; traffic organization; safety