Aplikace uměleckých děl na papíru na novou podložku - Lukešová, Iva (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je věnována souhrnu teoretických i praktických poznatků na poli aplikace uměleckých děl na papíru na novou podložku. Podle toho byla práce orientována na do dvou základních částí, a to části teoretické a experimentální. V jednotlivých kapitolách je popsána problematika tohoto náročného restaurátorského úkonu a vše s ní úzce související jako jsou příčiny poškození papíru nebo doporučení ukládacích podmínek.
Application of art works on paper on the new support
Keywords: kašírování; podlepování; laminace; umělecká díla na papíru; adhezive laminating; mounting; lamination; art works on paper