Comparative Evaluation of Websites Used as Teaching Aids in ELT - Vávra, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá hodnocením dvou různých webových stránek, které poskytují materiály pro rozvoj obecné angličtiny. Nejprve teoretická část vysvětluje, co je to proces vyučování a popisuje jeho součásti. Následně definuje roli učitele a žáka a poté definuje komunikativní kompetenci a specificky se zabývá znalostí jazyka a jejími částmi. Další část se zaměřuje na moderní materiální didaktické prostředky, u kterých je důraz kladen na definování učení se s podporou počítače, internetu, ale hlavně na webovou stránku. Webová stránka je následně hlavním předmětem diskuse zahrnující definice její role, funkcí, výhod a nevýhod v učení se anglickému jazyku. Poslední část teoretické části stanovuje hodnotící kritéria pro praktickou část. Praktická část pak aplikuje hodnotící kritéria a porovnává dvě vybrané webové stránky, aby se mohlo určit, která z nich je vhodnější pro učení se anglickému jazyku.
Keywords: Znalost jazyka; materiální didaktické prostředky; webová stránka; hodnocení; učení se anglickému jazyku; Language knowledge; material didactic means; website; evaluation; English language teaching