Připravenost samosprávy pro vedení správního řízení v elektronické podobě - Cimrová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je věnována porovnání připravenosti vybraných městských úřadů pro vedení správního řízení v elektronické podobě. V úvodu práce budou objasněny základní pojmy týkající se e-Governmentu a samosprávy, dále pak využití e-Governmentu na vybraných úřadech. Následně bude hodnoceno plnění podmínek podle nového správního řádu. Hodnocení příslušných úřadů se týká z hlediska tohoto zákona a jeho dodržování. Závěr práce se bude zabývat návrhem řešení pro splnění podmínek tohoto správního řádu. Dále zde budou objasněny nejčastější chyby a následně navrhnuty opatření na odstranění těchto chyb.
Self-Government readiness to conduct administrative procedure in electronic form
Keywords: self-government; administrative procedure; Electronic signature; electronic mail rooms; Municipal Authorities; E-Government; samospráva; Správní řád; Elektronický podpis; elektronické podatelny; městské úřady