Vliv teploty na fotoindukované změny dvojvrstev As40S60-Ge30Se70 - Mužátko, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce je zaměřená na fotoindukované změny a vliv teploty na termálně napařené dvojvrstvy As40S60-Ge30Se70. Připravené dvojvrstvy byly exponovány laserem o vlnové délce λ = 532 nm, intenzitě 200 mW při pěti různých teplotách (45 °C, 25 °C, 0 °C, -40 °C a -140 °C).
Temperature dependence of photo-induced effects in thin films As40S60-Ge30Se70
Keywords: chalkogenidová skla; fotoindukované změny; vliv teploty; aktivační energie; chalcogenide glasses; photo-induced effects; temperature dependence; activation energy