Sociálně ekonomický profil regionu Pardubice - Lesáková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce pojednává o regionu Pardubice a o zhodnocení situace v daném regionu z několika hledisek. Pozornost je věnována charakteristice území. Vypracována byla také sociálně ekonomická analýza regionu ve vybraných oblastech. Následovala základní demografická analýza a na základě těchto dvou analýz byla vytvořena SWOT analýza, která navrhla příležitosti pro další rozvoj kraje.
Social and economic profile of the region Pardubice
Keywords: regions; social and economic profile; demographic analyses; SWOT analysis; regiony; sociálně ekonomický profil; demografické analýzy; SWOT analýza