Nízká kapitalizace a převodní ceny - Štrobová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci vymezuje problémy daňových dopadů nízké kapitalizace a převodních cen jako důsledek mezinárodních transakcích nadnárodních společností. Charakterizuje pravidla omezující tyto daňové dopady a provádí základní rozbor právní úpravy v České republice.
Thin capitalization and transfer pricing
Keywords: Ekonomika; legislativa; nadnárodní společnosti; Ceny; Daně; právní úprava; Česko