Působení autority ve výchovném zařízení - Kopalová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na "Působení autority ve výchovném zařízení" - v dětském domově. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V úvodu teoretické části popisuji charakteristiku autority, vychovatele a výchovného zařízení. Praktická část má charakter smíšeného výzkumného designu, metodou sběru dat bylo zvoleno dotazníkové šetření u dětí a rozhovor s jednotlivými vychovateli, cílem této části je popis působení autority. Výsledkem výzkumného šetření je komparace získaných dat.
The influence of authority in an educational facility
Keywords: autorita; vychovatelé; náhradní péče; výchovná zařízení; dětské domovy; authority; mentors; substitute paranted; educational facilities; orphanage