Analýza odvětví energetiky a finanční diagnostika skupiny ČEZ - Týfová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se týká analýzy odvětví energetiky a finanční diagnostiky skupiny ČEZ. Její jednotlivé části se zabývají vysvětlením samotného pojmu odvětví, analýza odvětví a jejich klasifikací. Dále jsou zde popsány jednotlivé druhy energie, stav energetiky ve světě, v Evropské unii a v neposlední řadě také v České republice. Je rozebrána problematika lidských zdrojů v energetice, energetická náročnost hospodářství a provedena aplikace Porterova modelu pěti sil. Poslední část práce se zabývá teoretickým popisem finanční diagnostiky, posouzením finanční produktivity, finančního zdraví a výkonnosti skupiny ČEZ.
Analysis of energy industry and financial diagnostic of the CEZ Group
Keywords: Analýza odvětví; Energetika; finanční diagnostika; skupina ČEZ; Analysis of industry; Energetics; financial diagnostic; CEZ Group