Analýza a predikce vybraných finančních časových řad - Medunová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce je zaměřena na Analýzu a predikci finančních časových řad. Cílem této práce je analyzovat vybrané finanční časové řady a jejich predikce, dále predikované hodnoty jsou srovnány se skutečnými hodnotami cen akcií. Součástí této práce je finanční trh, modelování volatility, podstata finančních časových řad, konstrukce předpovědi.
Analysis and Prediction of Selected Financial Time Series
Keywords: finanční časové řady; modelování volatility; analýza; predikce; Boxova-Jenkinsova metodologie; financial time series; volatility modelling; analysis; prediction; Box-Jenkins methodology