Úloha porodní asistentky v prevenci nádorového onemocnění prsu - Šváchová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je zaměřena na nádorové onemocnění prsu. Teoretická část práce se zabývá důležitými faktory ohledně nádorového onemocnění prsu, mezi které patří epidemiologie, rizikové faktory, diagnostika, léčba a také prevence vzniku onemocnění. Druhá část práce, výzkumná, je zaměřena na porodní asistentky - na jejich edukaci žen o prevenci nádorového onemocnění prsu a dále na jejich znalosti ohledně nádorového onemocnění. Data pro výzkumnou část byla získána pomocí anonymního dotazníkového šetření.
The role of a midwife in the prevention of breast cancer
Keywords: karcinom prsu; mamografický screening; prevence; samovyšetření prsu; breast carcinoma; mammography screening; prevention; breast self - examination