Ať nás pojí kultura, aneb dědictví Polsko-česko-slovenské solidarity - Kebrtová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá organizací Polsko-česko-slovenská solidarita. Zabývá se historickým vývojem a zejména je zaměřena na činnost a kulturní aktivity po roce 1989. Z původně disidentské organizace se stala občanská organizace, která svou aktivitou podporuje spojení Poláků a Čechů. Pod její taktovkou se začali organizovat tři polsko-české kulturní akce Mezinárodní divadelní festival „Divadlo Bez hranic/Na hranici“, Filmovou přehlídku „Kino na hranici“ a „Polsko české dny křesťanské kultury. Zůstaňme rodinou“.
Let´s Culture Connect Us, or the Heritage of Polish-Czech-Slovak Solidarity
Keywords: Polsko-česko-slovenská solidarita; spolupráce; kultura; kino; divadlo; Polish-Czech-Slovak Solidarity; cooperation; culture; cinema; theatre