Politika zaměstnanosti v Evropské unii - Rubešová, Adéla (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce v teoretické části popisuje problematiku nezaměstnanosti a její vývoj v Evropě 19. a 20. století. V praktické části autorka mapuje vývoj politiky zaměstnanosti EU a přibližuje současný stav politiky zaměstnanosti v jedné z členských zemí EU, Itálii.
Employment policy in the European union
Keywords: Nezaměstnanost; politika zaměstnanosti; Evropská Unie; Itálie