Význam půdy pro investory a podniky - Schovánková, Natálie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tématem bakalářské práce je význam půdy pro investory a podniky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První z nich se zabývá základními definicemi a obecnými informacemi, které souvisí s investováním a investičními příležitostmi půdy na území České republiky. Ve druhé části jsou komparovány ceny zemědělské půdy v České republice a sousedních zemích. Na závěr jsou zde uvedeny výhody, nevýhody a doporučení pro investory a podniky, kteří chtějí rozšířit své investice o investování do půdy.
The importance of land for investors and businesses
Keywords: investování; půda; návratnost; cena půdy; analýza investic; investment; land; return; land price; investment analysis