Rozbor a porovnání nových tarifních podmínek u železniční a silniční dopravy a předpokládané dopady na strukturu výkonů jednotlivých druhů doprav - Hallová, Dita (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se snaží vystihnout nerovnoměrný konkurenční boj mezi železniční a silniční dopravou na našem přepravním trhu, zahrnuje kalkulaci cen, nákladů a dovozného u jednotlivých druhů doprav. Snaží se navrhnout řešení na větší konkurenceschopnost železniční dopravy a hodnotí dosavadní zjištění.
Keywords: silniční doprava; železniční doprava; Kombinovaná doprava; tarify; kalkulace; Ceny; Náklady; Konkurenceschopnost