Požadavky ESG reportingu v chemickém průmyslu - Tykvanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku ESG reportingu v podnicích chemického průmyslu. Teoretická část práce podrobně zkoumá související pojmy, včetně rešerše týkající se reportování o udržitelném rozvoji a ESG reportingu. Dále práce identifikuje klíčové oblasti a ukazatele, které by měly být zahrnuty do nefinančních reportů, a v neposlední řadě vymezuje specifické požadavky na ESG reporting v chemickém průmyslu. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum s cílem zmapovat proces tvorby ESG reportingu vybraného chemického podniku.
ESG reporting requirements in chemical industry
Keywords: ESG reporting; udržitelnost; směrnice o reportování o udržitelnosti; nefinanční reporting; ESG reporting; sustainability; Corporate Sustainability Reporting Directive; non-financial reporting