Pohled dnešní společnosti na profesi porodní asistence - Hájková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je složena z části teoretické a průzkumné. Teoretická část se zabývá pojmy společnost a dnešní moderní česká společnost, veřejné mínění, jakožto souhrn názorů, postojů a hodnocení určitého veřejného tématu a čím může být toto mínění ovlivňováno. Dále se zabývá historií profese porodní asistence a profesí porodní asistentky v dnešní době. Zabývá se také tím, jaká je role porodní asistentky, jakožto zdravotnického pracovníka, a jaká je její image. V průzkumné části bylo pomocí polostrukturovaného dotazníku zjišťováno, jaký má dnešní společnost pohled na profesi porodní asistentky. Například, co by lidé od porodních asistentek očekávali, jaké by byly jejich představy při setkání s touto profesí, nebo kde si myslí, že by mohli porodní asistentku potkat.
The view of today's society on the profession of midwifery
Keywords: společnost; veřejné mínění; média; profese porodní asistence; porodní asistentka; image; role; society; public opinion; media; midwifery profession; midwife; image; role