Mapování inženýrských sítí pomocí GPR - Kölbl, Jiří (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá možností využití georadaru při lokalizaci podzemních inženýrských sítí. V teoretické části jsou pospány základní principy a vlastnosti georadaru, metody práce, nastavení georadaru a je zde vypracována, na základě rešerše literatury, analýza současného použití GPR při lokalizaci inženýrských sítí. V praktické části se práce věnuje experimentálnímu měření na vybraném úseku ulice Národní v Trutnově. Součástí práce je vyhodnocení získaných dat a následné porovnání nalezené geometrické polohy inženýrských sítí se skutečnou polohou zaměřenou při pokládce inženýrských sítí.
Utility mapping using GPR
Keywords: georadar; inženýrské sítě; mapování; nedestruktivní metoda; ground penetrating radar; utility; mapping; non-destructive method