Representation of low class in Crane‘s Maggie, a girl of the streets - Roháčová, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá naturalistickým literárním dílem, zachycujícím život v chudinských částech New Yorku 19. století. Dále nabízí stručný přehled historie dvou literárních hnutí - realismu a naturalismu, a zároveň přibližuje život a dílo významného naturalistického spisovatele Stephena Cranea. Bakalářská práce se rovněž zaměřuje na dílo tohoto autora – Maggie: Dítě Ulice a na způsob, jakým autor ve svém díle zachytil drsnou realitu chudinského prostředí. Cílem práce je dokázat Craneovo naturalistické pojetí novely, vyjadřující zejména nemožnost člověka uniknout svému osudu a vymanit se z vlivu takových sil, jakými jsou jeho vlastní charakterové vlastnosti nebo prostředí, ve kterém žije.
Reprezentace nízké třídy v díle Maggie, a girl of the Streets od Cranea
Keywords: low class; naturalism; Crane; slum