Východiska snižování byrokratické zátěže v regionální samosprávě ČR - Gabašová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá východisky pro snižování byrokratické zátěže v regionální samosprávě České republiky. V práci objasňuji pojem samospráva a její vývoj a s ní spojené další pojmy jako je obec a kraj. Charakterizuji pojem byrokracie a její vývoj, včetně názorů na ni. Porovnávám klady a zápory byrokracie. Dále se zaměřím na dosavadní přístupy ve snižování byrokratické zátěže. Jaké jsou existující problémy ve snižování byrokratické zátěže a pokusím se navrhnout další východiska, která by vedla ke snižování byrokratické zátěže v regionální samosprávě České republiky.
Bases of Reducing Administrative Burdens in the Regional Self-Government of the Czech Republic
Keywords: byrokracie; samospráva; byrokratická zátěž; administrativní zátěž; Smart Administration; bureaucracy; self-government; bureaucratic burden; administrative burdens; Smart Administration