Nové právní formy podnikání v Evropské unii - Horáček, Kamil (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci vymezuje povahu, prameny a aplikaci práva Evropské unie. Pojednává o komunitárním a unijním právu a charakterizuje evropské hospodářské sdružení, stanovy Evropského družstva a navrhuje Evropskou akciovou společnost.
New legal forms of enterprise in European union
Keywords: Evropská Unie; právo; aplikace; hospodářská politika