Specifika řízení a provozování základních škol - Feltl, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce obsahuje problematiku základního školství v České republice. V práci je popsáno postavení základních škol v rámci vzdělávací soustavy České republiky. Je vysvětleno řízení základních škol z hlediska jejich právního vymezení, požadavků ze strany zřizovatele a také s ohledem na manažera a roli ředitele školy. Na modelovém příkladu vybrané základní školy bude provedena analýza řízení na základě zvolených kritérií zaměřujících se zejména na hledisko jednání ze strany zřizovatele vybrané základní školy a její hospodaření.
Specifics of the management and operation of elementary schools
Keywords: školství; základní školy; financování; ředitelé; zřizovatelé základní školy; education; elementary schools; funding; managers; founders elementary school