Lhaní jako komunikační problém ve společnosti - Kouřilová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
V této práci s názvem Lhaní jako komunikační problém se budu snažit přiblížit k problematice fenoménu lhaní, která je uskutečňována prostřednictvím komunikace. Toto téma je zajímavé pro jeho složitost. Na tento pojem lze nahlížet z různých hledisek jako je psychologie, filozofie či sociologie. V současnosti kolem konfabulismu vyvstává několik nezodpovězených otázek, které se budu snažit v této práci objasnit. Jaký je postoj a názor na lživost? A jaké důvody vedou v různých situacích ke lžím?
Lying as a problem of communication in society
Keywords: komunikace; společnost; sociální patologie; lež; konfabulace; etika; communication; society; social pathology; lying; ethics; confabulation