Tvorba interaktivního symbolického jazyka pro uplatnění systémových proměnných v AutoCADu - Kopecký, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá symbolickými jazyky a jejich uplatněním pro vytvoření nové nápovědy a popisu u vybraných systémových proměnných v AutoCADu. Práce je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na symbolické jazyky, jako jsou obrázky, symboly, piktogramy, animace, a jejich definici, vlastnosti, historii, využití a také se zabývá tím, co je to AutoCAD a jak s ním lze pracovat. Druhá část je zaměřena na praktickou ukázku, kde je popsána samotná implementace a je ukázána nově vytvořená nápověda. Součástí jsou také uživatelské ohlasy ohledně této nové nápovědy. Získané ohlasy na jednotlivé formy provedení nápovědy jsou poté mezi sebou porovnány.
Creating an interactive symbolic language for applying system variables in AutoCAD
Keywords: symbolický jazyk; obrázky; symboly; piktogramy; animace; AutoCAD; interaktivní; systémové proměnné; nápověda; symbolic language; image; symbols; pictograms; animation; AutoCAD; interactive; system variables; help