Technologický postup řešení dopravních nehod při přepravě nebezpečných věcí - Savičová, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá řešením dopravních nehod při přepravě nebezpečných věcí a jejího technologického postupu od vzniku nehody přes hlášení, zajištění a odstranění následků příslušnými orgány. Dále se bakalářská práce zaměřuje na právní úpravu nebezpečných věcí a také na potřebné informace, které jsou důležité pro tuto přepravu, se kterými by měl být seznámen každý, kdo se na přepravě nebezpečných věcí podílí. Jednou z částí bakalářské práce je vyhodnocení statistických údajů o dopravních nehodách za období 2010 - 2012. V poslední kapitole jsou navrženy návrhy opatření na snížení dopravních nehod přepravy nebezpečných věcí.
The technological procedure of solving the traffic accidents when in dangerous matters transport
Keywords: cisternová vozidla; dohoda ADR; dopravní jednotky; dopravní nehody; nebezpečné věci; třída nebezpečnosti; UN kód; tank trucks; ADR agreement; transport units; traffic accident; dangerous matters; hazardeous class; UN code