Příprava a složení aktivních částí krytů ran - Kovář, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce popisuje problematiku přípravy, výroby a aplikace krycích materiálu v léčbě lidských ran. V první části je uveden stručný výčet nejčastěji používaných krycích materiálů a způsoby aplikace. V experimentální části je uveden způsob přípravy krycího materiálu na bázi modifikovaného kolagenu, modifikovaného kolagenu v kombinaci s kyselinou hyaluronovou a obsahem anorganické složky ve formě vláken.
Preparation and composition of active wound dressing
Keywords: krycí materiál; rána; léčba; výroba; příprava; aplikace; wound dressing; wound; therapy; production; preparation; application