Ekonomická efektivnost potenciálního využití letadel kategorie REGIONAL-JET v síti ČSA, a.s. - Pozdníková, Martina (Univerzita Pardubice, 1998)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou ekonomické vhodnosti zařazení letounů kategorie REGIONAL-JET do sítě Českých aerolinií. Popisuje problematiku jak investičních nákladů, tak i přímých a nepřímých provozních nákladů na jeden let pro zvolené typy letounů. Výsledkem této práce byly odpovědi na dvě základní otázky. Za prvé, zda by byl provoz proudového regionálního letounu pro České aerolinie ziskový a za druhé, zda není pro potřeby Společnosti vhodnější stávající letadlový park. Výsledkem provedených výpočtů bylo za současných ekonomických podmínek zamítnuto pořízení letounu kategorie REGIONAL-JET do sítě ČSA, a.s.
Economic efficiency potential use of aircraft category REGIONAL-JET in the network of ČSA a.s.
Keywords: letecká doprava; letový park; provozní náklady; air transport; flight park; operating costs