Dopady Průmyslu 4.0 v personální práci v chemickém podniku - Pavlíček, Pavel (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá dopady čtvrté průmyslové revoluce na personální řízení firem chemického průmyslu. Průmysl 4.0 je zde popsán z hlediska jeho historického vývoje, jeho hlavních charakteristik a dále je zde nastíněna jeho úloha v managementu firmy. V druhé kapitole je charakterizován moderní přístup k personálnímu managementu, spolu s některými významnými vlivy na jeho vývoj.
Impacts of Industry 4.0 on Personnel Work in a Chemical Enterprise
The impact of Industry 4.0 in HR in companies and on the labour market
Keywords: Průmysl 4.0; průmyslová revoluce; chemický průmysl; personální management; HR 4.0; průmyslové inovace; Industry 4.0; industrial revolution; chemical industry; HR management; HR 4.0; industrial innovations