Organizace turistické dopravy na Šumavě - Heřmánková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá turistickou dopravou na Šumavě. Nejprve je analyzován současný stav turistické dopravy. Dále jsou navržena opatření na podporu veřejné hromadné dopravy a opatření pro zmírnění negativních vlivů turistické dopravy. Následně jsou návrhy zhodnoceny.
Organization of tourist transport in the Šumava
Keywords: doprava; národní parky; Šumava; turistická doprava; turistické cíle; transport; national parks; Šumava; tourist transport; tourist destination