Provozování cestovní kanceláře včetně vlastní autobusové dopravy - Mielcarek, Marek (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá popisem cestovního ruchu, jeho definováním a rozdělením. V další části se zabývá problematikou založení a provozování cestovní kanceláře, kde řeší vlastní provozování s tvorbou zájezdů a ekonomickým zhodnocením spolu s návrhy na možné změny. Součástí cestovní kanceláře je zajištění vlastní autobusové dopravy. Zde je řešena právní problematika, výběr vhodných řidičů a klíčovou oblastí je výběr autobusu pomocí multikriteriální analýzy.
Travel agency operation, including own bus transport
Keywords: autobusová doprava; cestovní kancelář; cestovní ruch; právní předpisy; zájezd; bus transport; travel agency; tourism; legislation; tour