Historie a současnost české měny - Zehnálek, Martin (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce obsahuje základní přehled vývoje české měny od jejího vzniku až po současnost, přehled současných českých bankovek a mincí a jejich ochranné prvky, platné právní předpisy týkající se padělání a pozměňování peněz a analýzu padělání a pozměňování peněz v ČR za posledních pět let.
The history and present of the Czech currency
Keywords: Bankovnictví; peněžnictví; měnová politika; česká měna; historický vývoj; Česká Republika; Česká národní banka