Profesionalizace vzdělávání učitelů pro primární školu – možnosti a meze - Spilková, Vladimíra; Tomková, Anna (Karolinum, 2019)
Cílem přehledové studie je reflektovat snahy o profesionalizaci vzdělávání učitelů primárních škol v České republice. To znamená na základě relevantních teoretických a výzkumných zdrojů posoudit jak silné stránky, tak limity, které se ukázaly při realizaci profesionalizačně zaměřené přípravy budoucích učitelů, a to v širším kontextu mezinárodních trendů v této oblasti.
Professionalization of Teacher Education for Primary School − Options and Limits
Keywords: profesionalizace učitelství; učitel primární školy; profesionalizace vzdělávání učitelů; reflektivní přístup k vzdělávání učitelů; Boloňská deklarace; professionalization of teaching profession; primary school teacher; professionalization of teacher education; reflective approach to the teacher education; Bologna declaration