Modelování rizik a produkty pojišťoven při úrazovém pojištění - Baldyňák, Jiří (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zaměřuje na úrazové pojištění a problémy s modelováním rizik pojišťoven, která jsou s tím spojena. Popisuje rizika v souvislosti s úrazem a možnosti jejich pojištění. Charakterizuje rovněž vývoj úrazového pojištění v České republice a porovnává produkty pojištění rizik v souvislosti s úrazem v pojišťovnách na českém pojistném trhu. Aplikace metod modelovaní pravděpodobnosti počtu a výše pojistných plnění v souvislosti s úrazovým pojištěním jsou provedeny na reálných datech slovenských pojišťoven.
Modelling of risks and insurance products in casualty insurance
Keywords: úrazové pojištění; pojistné plnění; pojišťovny; modelování rizik; casualty insurance; insurance benefit; insurance company; modeling of risk