Analýza vlivu firemní kultury na udržitelný rozvoj firmy - Turková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem firemní kultury a udržitelného rozvoje firmy. Cílem práce je identifikace klíčových faktorů firemní kultury, které mají vliv na udržitelný rozvoj. Teoretická část je rozdělena do tří částí na firemní kulturu, udržitelný rozvoj a CSR. Každá kapitola obsahuje definice daného pojmu a základní teoretické poznatky z dané tématiky. Praktická část je postavena na primárním výzkumu, který je realizován dotazníkovým šetřením a řízenými polostrukturovanými rozhovory se zástupci malých a středních firem. Výzkumný vzorek tvoří malé a střední podniky (MSP). V závěru práce jsou uvedeny odpovědi na dvě hlavní výzkumné otázky, a sice které faktory firemní kultury vnímají respondenti jako klíčové z hlediska jejich dopadů na udržitelný rozvoj a zda malé a střední podniky zohledňují ve své firemní strategii dokument Česká republika 2030. Práce rovněž potvrzuje predikovanou hypotézu, že principy udržitelného rozvoje se promítají do firemní kultury MSP.
Analysis of the impact of corporate culture on sustainable development
Keywords: CSR; firemní kultura; eBRÁNA; malé a střední podniky; udržitelný rozvoj; corporate culture; CSR; eBRÁNA; SMEs; sustainable development