Analýza tuhých zplodin vznikajících při spalování bezdýmých prachů a tuhých pohonných hmot - Ježová, Věra (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá chováním střelivin při spalování a využitím vysokotlaké extrakce rozpouštědlem, nadkritické a ultrazvukové k jejich izolaci. Následná analýza extraktů byla realizována pomocí GC/MS.
Analysis of smokeless powder and solid rocket propellants combustion products
Keywords: extrakce; bezdýmé prachy; tuhé pohonné hmoty; extrakce rozpouštědlem; plynový chromatograf