Činnost radiologického asistenta v nukleární medicíně z pohledu praktické aplikace atomového zákona - Lorencová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřená na činnost radiologického asistenta z pohledu praktické aplikace atomového zákona. Práce se zabývá kromě zmíněného zákona i jinými souvisejícími zákony a vyhláškami. Je zde popsána problematika ochrany před ionizujícím zářením jak pacientů, tak personálu.
Radiology assistant activities in nuclear medicine from the viewpoint of practical application of the atomic act
Keywords: radiologičtí asistenti; atomový zákon; radiační ochrana; nukleární medicína; ionizující záření; radiology assistant; atomic act; radiation protection; nuclear medicine; ionizing radiation