Současná diagnostika a terapie pre-diabetu - Součková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je věnovaná problematice prediabetu, který předchází diabetu mellitus. V práci je popsána definice a základní informace o prediabetu. Následují jednotlivé typy současné diagnostiky i ty, které nejsou prozatím používány v klinické praxi. V poslední části práce jsou i jednotlivé způsoby terapie této nemoci.
The Contemporary Diagnostics and Therapy of Pre-diabetes
Keywords: prediabetes; diabetes; diagnostika; terapie; prediabetes; diabetes; diagnosis; therapy