Využití magnetické rezonance při diagnostice poškození horní končetiny - Dufková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá využitím magnetické rezonance při diagnostice poranění horní končetiny. V teoretické části je popsáno, kdo je radiologický asistent, princip fungování magnetické rezonance a anatomie horní končetiny. Průzkumná část zkoumá data získaná z vybraného zdravotnického zařízení za období pěti let z hlediska pohlaví, věkových skupin a nejčastějších diagnóz.
The use of magnetic resonance imaging in the diagnosis of the upper limb injuries
Keywords: magnetická rezonance; horní končetina; radiologický asistent; poranění; magnetic resonance imaging; upper limb; radiological assistant; injuries