Výzvy veřejné správy v oblasti umělé inteligence - Škeřík, Ivan (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na výzvy veřejné správy v oblasti umělé inteligence. Práce je rozčleněna do čtyř kapitol. V první kapitole jsou vymezeny základní pojmy související s veřejnou správou. Druhá kapitola je věnována umělé inteligencí, kde je technologie rozebrána. V závěru kapitoly je uveden přístup Evropské unie a České republiky. Třetí část je věnována využití umělé inteligence ve veřejné správě v současnosti. Největší důraz v této kapitole je kladen na chatboty využívání ve veřejné správě v České republice. V poslední části je nastíněn potencionál, ale i výzvy, které souvisejí s budoucností umělé inteligence ve veřejné správě.
Challenges of public administration in the field of artificial intelligence
Keywords: umělá inteligence; chatbot; veřejná správa; Evropská unie; výzva; inovace; artificial intelligence; chatbot; public administration; European Union; challenge; innovation