Kriminalistické techniky detekce biologických materiálů - Trufan, Kateryna (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce popisuje důležité aspekty forenzní vědy - detekci a analýzu poskytnutých a odebraných materiálů pomocí presumptivních a/nebo přesnějších technik k identifikaci a zpracování hmotných důkazů. Práce zkoumá, jaké materiály lze použít, jak lze určit jejich biologický původ a jaké techniky se používají k jejich identifikaci a dalšímu zpracování. Cílem práce bylo porovnání současných metod, včetně výhod a nevýhod, a navrhnout zlepšení a zdokonalení stávajících technik.
Forensic techniques for the detection of biological materials
Keywords: presumptivní testy; potvrzující testy; DNA-profiling; databáze; presumptive tests; confirmatory tests; DNA-profiling; database