Posouzení potřebného rozsahu kolejiště v železniční stanici Česká Třebová - Adamec, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na posouzení počtu kolejí v seřaďovací stanici v České Třebové. Posuzuje se rozsah kolejí ve vjezdové, směrové a odjezdové skupině. K posouzení byly použity analytické metody, které využívají data z jízdního řádu nákladní dopravy. Analytické výstupy jsou v poslední části znázorněny graficky na stávajícím kolejišti.
Assessment of the necessary yard extent in the railway station Česká Třebová
Keywords: Česká Třebová; koleje; nákladní vlaky; propustnost; seřaďovací stanice; train tracks; cargo trains; throughput; marshalling station